Alle trainingen en cursussen

Basis + adviseren

In de basistraining leer je hoe een warmtepompinstallatie werkt, ken je de componenten en ben je op de hoogte van de gestelde veiligheidseisen. Wil jij klanten goed kunnen adviseren over warmtepompen? Volg dan de adviestraining in 1 dag:

Installeren

Leer in 2 dagen warmtepompen correct en veilig installeren. Ook hybride installaties. Bij een warmtepomp is het juist waterzijdig inregelen van het afgiftesysteem van groot belang. Hoe? Dat leer je in deze trainingen.

Onderhouden

Na deze training kun je storingen zoeken en verhelpen, planmatig onderhoud uitvoeren en inspecties aan warmtepompen doen:

Milieu

Synthetische koudemiddelen (F-gassen) worden nog steeds gebruikt in warmtepompsystemen. Wanneer je als monteur complete warmtepompinstallaties in bedrijf stelt of reparatiewerkzaamheden aan de gashoudende onderdelen verricht, heb je een F-gassen II-diploma nodig. Zo hoef je deze handelingen niet meer uit te besteden aan een installateur die wel gecertificeerd is. Bekijk ons aanbod F-gassen cursussen.

Veiligheid

Jij en je opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een VCA en/of VCA VOL diploma op zak weet je medewerker wat er van hem of haar verwacht wordt.