Nieuws

4 maart 2019

Ontmoet Techniek Nederland op Duurzaam Verwarmd: 19 – 21 maart in Haarlemmermeer

Wil jij meer weten over warmtepompen? Dat kan! Kom 20 maart naar de grootste vakbeurs van de Benelux voor duurzame klimaattechnieken: Duurzaam verwarmd.
We vertellen je meer over:

✔️ Toepassing en werking
✔️ Het juiste advies
✔️ Installeren
✔️ Onderhoud en storingen oplossen
✔️ Waterzijdig inregelen van cv-installaties / warmtepompen
✔️ F-gassen categorie I en II

Leer meer over de trainingen uit hét trainingsprogramma voor warmtepompen!


Meer informatie vind je hier

26 februari 2019

Wil jij ook alles weten van de warmtepomp?

Bereid je voor op de toekomst met een warmtepomptraining die bij jou past! Van adviseren tot installeren en onderhouden. Zo ben je als installateur, woningbouwbeheerder of onderhoudsmonteur in staat jouw klant verder te helpen.

 

11 januari 2019

Amersfoort: We zijn open!

Jan Willem van Bruggen (IW Nederland) en Herriët Weegenaar (Opleidingsbedrijf IW Midden) hebben samen de sleutel omgedraaid en het warmtepomppracticum van Amersfoort officieel geopend.


Lees verder

28 november 2018

Hét warmtepompcentrum van Gelderland geopend!

Op dinsdag 27 november is hét warmtepompcentrum van Gelderland feestelijk geopend. Dit vond plaats op de locatie van opleidingsbedrijf IW in Didam. Initiatiefnemers Uneto-VNI, OTIB, IW Nederland, ROVC Technisch Opleidingen en de overheid hebben een speciale warmtepomp-leerlijn ontwikkeld voor één gemeenschappelijk doel: Installatiebedrijven ondersteunen in de voorbereiding naar een toekomst met minder CV-ketels en meer warmtepompen! Oscar van Leeuwen, Wethouder van de Gemeente Montferland met o.a. duurzaamheid in zijn portefeuille, benadrukte het belang van de komst van dit centrum. De Gemeente wil in 2030 energieneutraal zijn. Daarom moeten we nu al aan de slag voor een energie neutrale toekomst voor ons zelf.


Lees verder

6 november 2018

Geopend, hét warmtepompcentrum van Brabant-Zeeland!

Op woensdag 6 november is hét warmtepompcentrum van Brabant-Zeeland geopend. Dit vond plaats op de locatie van het opleidingsbedrijf IW in Bergen op Zoom. Zes van deze centra kunnen in Nederland ongeveer 6000 medewerkers uit de installatiebranche opleiden voor de inzet van de warmtepomp. Initiatiefnemers Uneto-VNI, OTIB, IW Nederland, ROVC en de overheid hebben een speciale warmtepomp-leerlijn ontwikkeld voor één gemeenschappelijk doel: Installatiebedrijven ondersteunen in de voorbereiding naar een toekomst met minder CV-ketels en meer warmtepompen! Nederland heeft een ambitie, de energietransitie!


Lees verder

22 oktober 2018

BLOG: Trainingsprogramma warmtepompen legt basis voor kennis duurzame technieken

De installatiewereld ziet meer en meer in dat kennis van warmtepompen onmisbaar is. Niet alleen is de warmtepomp in opmars. De basistechniek van de warmtepomp gaat ook zijn toepassing vinden in nieuwe duurzame technieken.


Lees verder

18 oktober 2018

Opening warmtepomppracticum in Hoofddorp

Succesvolle opening vandaag van hét warmtepompcentrum van Noord-Holland in Hoofddorp! Goed om zoveel bedrijven en geïnteresseerden uit onze regio te mogen verwelkomen en kennis te laten maken met de warmtepomp. Op naar een mooie – verwarmde – toekomst mét de warmtepomp!


Lees verder

16 oktober 2018

Derde praktijklokaal voor warmtepompen in Nederland

In de Duurzaamheidsfabriek is dinsdagmiddag 16 oktober een warmtepomppracticum geopend. Dat is het derde praktijklokaal in Nederland waar monteurs omgeschoold worden om ook warmtepompen te kunnen aanleggen en repareren.


Lees verder

12 oktober 2018

Wees welkom op de volgende regionale openingen

De eerste twee warmtepomppractica zijn inmiddels officieel geopend in Groningen en Roermond. De komende periode volgen Dordrecht, Hoofddorp, Bergen op Zoom, Didam en Amersfoort. Ieder locatie zorgt voor een interessant programma en feestelijke onthulling. Tijdens de opening kan je zelf kennismaken met de warmtepompopstellingen en zijn er deskundigen aanwezig die meer vertellen over de opbouw en het speciale trainingsprogramma dat erbij ontwikkeld is.

Wil je een kijkje nemen tijdens de opening? Je bent van harte welkom:


Lees verder

4 oktober 2018

Opening tweede warmtepomppracticum

In navolging op Groningen, is vandaag in Roermond het tweede warmtepomppracticum geopend! Door middel van een heuse onthulling van één van de warmtepompopstellingen is het practicum feestelijk geopend door Doekle Terpstra, Jack van Boxmeer en Jos Willemsen.

Ga jij hier je training volgen of op één van de volgende locaties? Je kunt je nu al inschrijven! https://www.pumpuptheheat.nl/trainingen/


Lees verder

4 september 2018

Installatiebranche en overheid sluiten Green Deal: 6.000 nieuwe warmtepompmonteurs

Opleidingen staan centraal in de Green Deal Warmtepompen. De 6.000 nieuwe warmtepompmonteurs gaan zich bekwamen in het adviseren over duurzame warmtetechniek én in het plaatsen en onderhouden van onder meer (hybride) warmtepompen.


Lees verder

30 augustus 2018

Werk jij aan warmtepompen en wil je weten welke cursus bij je past?

Met de speciale keuzehulp volg je de training of cursus die het beste bij jouw past!


Lees verder

25 juli 2018

Leerlijn warmtepompen ‘Pump up the heat!

In samenwerking met diverse partijen heeft UNETO-VNI een warmtepomp-opleiding leerlijn ontwikkeld. Voor deze leerlijn kunt u binnenkort terecht op zeven locaties door het hele land.


Lees verder

10 juli 2018

Klimaatakkoord biedt installatiesector volop kansen

Duurzame technologie gaat een sleutelrol spelen bij het op grote schaal energiezuinig maken van woningen en gebouwen.


Lees verder

8 juli 2018

Welke maatregelen moet ik op korte termijn nemen? En op lange termijn?

Als uw medewerkers nog niet over kennis beschikken over warmtepompen en andere duurzame energietechnieken, is bijscholing raadzaam. Op de langere termijn neemt het aantal gasgestookte verwarmingsinstallaties immers af.


Lees verder

1 juni 2018

Vragen en Antwoorden over warmtepompen

Onze nieuwe Vragen en Antwoorden beantwoordt 11 belangrijke vragen wanneer je als cv-monteur of installateur gaat werken met warmtepompsystemen.


Lees verder

23 mei 2018

Aan de Klimaatakkoord-tafel geven we de energietransitie vorm

UNETO-VNI zit op dit moment aan tafel bij de opstellers van het Nederlandse Klimaatakkoord. Dat is het vervolg op het Energieakkoord uit 2013 en geeft invulling aan een deel van de afspraken uit het Parijs-akkoord. Nu leek Parijs misschien nog ver van uw bed, met het Klimaatakkoord halen we de afspraken van Parijs naar Nederland en is de installatiesector voor een belangrijk deel aan zet.


Lees verder

28 maart 2018

Klimaatcoalitie: vanaf 2021 alléén nog cv-ketel in combinatie met duurzame techniek

Vanaf 2021 mogen huiseigenaren hun cv-ketel alléén nog vervangen in combinatie met een hybride warmtepomp, een zonneboiler of een ander duurzaam alternatief. Dat staat in een manifest dat installateurskoepel UNETO-VNI, Energie Nederland, Greenpeace en een groot aantal andere organisaties vandaag presenteren.


Lees verder

26 februari 2018

Installateurs niet bekend met verplichtingen rondom warmtepompen

Zestig procent van de installateurs is niet op de hoogte van de wettelijke verplichtingen rondom het werken aan warmtepompen.

 

Meerderheid installateurs niet bekend met wettelijke verplichtingen rondom warmtepompen


Lees verder

12 februari 2018

‘Opleider ziet aantal cursisten voor warmtepomptraining verviervoudigen’

Installatienet.nl: Bij opleider ROVC Technische opleidingen hebben zich dit jaar vier keer zoveel cursisten aangemeld voor een warmtepomptraining.

Volgens Nico van Leeuwen van ROVC volgden de afgelopen vijf jaar gemiddeld honderd professionals per jaar een cursus op dit vakgebied. “Dit jaar is dit explosief gestegen inclusief de bijbehorende F-gassen trainingen”, vertelt de projectleider binnen ROVC. “En in tegenstelling tot voorafgaande jaren gaan alle geplande groepen ook door.”


Lees verder