Geopend, hét warmtepompcentrum van Brabant-Zeeland!

Op woensdag 6 november is hét warmtepompcentrum van Brabant-Zeeland geopend. Dit vond plaats op de locatie van het opleidingsbedrijf IW in Bergen op Zoom. Zes van deze centra kunnen in Nederland ongeveer 6000 medewerkers uit de installatiebranche opleiden voor de inzet van de warmtepomp. Initiatiefnemers Uneto-VNI, OTIB, IW Nederland, ROVC en de overheid hebben een speciale warmtepomp-leerlijn ontwikkeld voor één gemeenschappelijk doel: Installatiebedrijven ondersteunen in de voorbereiding naar een toekomst met minder CV-ketels en meer warmtepompen! Nederland heeft een ambitie, de energietransitie!


De opening!

Onder toeziend oog van een honderdtal genodigden uit de installatiebranche en onderwijs, hebben de enthousiaste initiatiefnemers afgelopen woensdag toegelicht waarom zij bijdragen aan dit mooie project. Nederland wil verduurzamen, daarom zullen steeds meer woningen en gebouwen met warmtepompen worden uitgerust. Met name de installateurs die de kennis hebben over deze warmtepomptechniek zijn belangrijk, zij dragen bij aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Niet alleen voor bedrijven maar ook voor particulieren. Daarom een warmtepompcentrum, hier is het mogelijk om met 5 typen opstellingen van fabrikanten aan de slag te gaan. Tijdens deze training staat de globale techniek centraal tot aan het praktische proces van installeren, inbedrijfstellen en onderhouden.

Andrew Harijgens, Wethouder Duurzaamheid en WMO van Bergen op Zoom, onderstreepte afgelopen woensdag het belang van de komst van dit centrum. Ook gemeente willen de juiste overwegingen maken om maatregelen te nemen rondom de doelstellingen van de CO2 uitstoot van het Parijs-akkoord. Hierin is ook de sleutel om de juiste kennis te delen in het woud van oplossingen.

Extra warmte voor het Ronald McDonald Kinderfonds!

IW Brabant-Zeeland vindt het niet alleen belangrijk om de warmte met de nieuwe technieken te supporten, maar ook de warmte te brengen aan gezinnen die in een moeilijke periode dichtbij hun zieke kind willen zijn. Ton Gerritsen, Directeur van IW Brabant-Zeeland overhandigde aan Franca Adriaans van het Ronald McDonaldfonds Middenwest-Brabant, een warme donatie van €2.500,-!